Ga naar hoofdinhoud
WIJ ZIJN WEER GEOPEND VOOR NIEUWE PATIËNTEN!

Afspraak maken - 074 266 00 00
Spoedgeval - 074 266 00 11
Tandarts Post Twente - 053 792 00 40

Goede mondhygiëne

Voorkomt gebitsrisico's

Slechte verzorging van de mond kan gebitsrisico’s veroorzaken. Echter, ook andere lichaamsaandoeningen kunnen uw mondgezondheid negatief beïnvloeden. Bijvoorbeeld mensen met hart- en vaatziekten of diabetici, maar ook zwangere vrouwen en rokers raden wij aan om regelmatig uw tandarts te bezoeken.

Mondhygiëne &

Zwangerschap

Bij een zwangerschap is goede gebitsverzorging extra belangrijk. Bij zwangere vrouwen stijgt de hormoonspiegel (progesteron). Soms wordt daardoor het tandvlees roder en zwelt op, of het bloedt tijdens het poetsen. Die verhoogde hormoonspiegel zorgt voor een overgevoelige reactie op tandplak. We noemen dit type tandvleesontsteking ‘zwangerschapsgingivitis’ en dat komt vooral voor tussen de tweede en achste maand. Als er parodontitis problemen zijn, zo blijkt uit onderzoek, is de kans groter op een te vroeg geboren kind of een laag geboortegewicht, dan bij vrouwen zonder parodontitis.

Voor vrouwen met een tandvleesontsteking, die een zwangerschapswens hebben, is het nodig om die ontsteking vóór de aanvang van de zwangerschap te behandelen

  • Laat om die reden regelmatig uw gebit controleren.
  • Belangrijk: blijf tijdens uw zwangerschap gewoon naar de tandarts gaan.
  • Tijdens de zwangerschap kunt u voor mondhygiëne-adviezen altijd terecht bij uw tandarts.
Roken en

Mondgezondheid

Roken is erg slecht voor de mondgezondheid. Ook heeft roken een nadelig effect op de genezingsprocessen in de mond. Bovendien verkleuren door roken zowel uw eigen gebit als ook vullingen en kunstgebitten.Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk aangetoond dat rokers vatbaarder zijn voor tandvleesproblemen. Daardoor ontwikkelen zij op jongere leeftijd parodontitis dan niet-rokers. Een eerste aanwijzing voor het begin van ontstoken tandvlees is bloedend tandvlees, maar nicotine zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen en het tandvlees niet snel bloedt. Dat is de reden dat u en uw tandarts er vaak laat achter komen dat het tandvlees ontstoken is. Door te stoppen met roken voorkomt u dat de mondgezondheid verder achteruit gaat.

Onze

Patiëntveiligheid

Patiëntveiligheid is een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsbeleid van Tandartspraktijk Werth. Er worden diverse middelen toegepast om de patiëntveiligheid in de praktijken op orde te houden. Een van deze middelen is de patiëntveiligheidskaart. Deze kaart wordt ingezet zodat u als patiënt een bijdrage kunt leveren aan de veiligheid in de tandartspraktijk. Zes cartoons lichten de belangrijkste veiligheidsaspecten toe en wat u hier zelf aan kunt doen. Zo draagt u samen met uw tandarts en zijn of haar team bij aan uw eigen veiligheid.

Andere

Behandelingen

  • implantologie

  • röntgenonderzoek

  • tandarts voor kinderen

  • paradontologie

  • orthodontie

  • spoedbehandelingen

  • wortelkanaalbehandeling

Back To Top