Ga naar hoofdinhoud
WIJ ZIJN WEER GEOPEND VOOR NIEUWE PATIËNTEN!

Afspraak maken - 074 266 00 00
Spoedgeval - 074 266 00 11
Tandarts Post Twente - 053 792 00 40

Wij verzorgen graag uw

Wortelkanaalbehandeling in Borne

Een wortelkanaalbehandeling biedt uitkomst bij bijvoorbeeld ontstoken tanden. Ook voor gevoelige tanden (bijvoorbeeld tijdens het drinken van warme koffie en of koude frisdrank) kan het een uitkomst bieden. Afhankelijk van de ernst van de ontsteking duurt een wortelkanaalbehandeling dertig tot negentig minuten. De wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd onder verdoving en is nagenoeg pijnvrij.

Mevr Konstanze Werth is specialist in wortelkanaalbehandelingen

  • Expert in wortelkanaalbehandelingen
  • Jarenlange ervaring op het gebied van wortelkanaalbehandelingen
  • Eenvoudig declareren dankzij Infomedics

Wortelkanaalbehandeling kosten

De prijzen voor een wortelkanaalbehandeling zijn bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Bekijk prijzen

Vergoeding door de verzekeraar

Wanneer u jonger dan 18 jaar bent, wordt de wortelkanaalbehandeling volledig vergoed door de basiszorgverzekering. Indien u ouder bent dan 18 jaar is het afhankelijk van de zorgverzekering hoeveel u van de behandeling vergoed krijgt. Informeer bij uw zorgverzekering tot welk bedrag u een vergoeding ontvangt.

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd bij onder andere extreme kiespijn. Wanneer deze kiespijn is ontstaan doordat het levende deel (de pulpa) van de tand of kies is ontstoken, wordt een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd om de patiënt van de pijn af te helpen. Gedurende deze behandeling wordt de zenuw en het levende deel van de tand of kies verwijderd. Hierdoor wordt een ontsteking aan de wortelpunt voorkomen.

Ervaringen van patiënten

“Na een aantal horrorverhalen gehoord te hebben van klasgenoten zag ik erg tegen mijn wortelkanaalbehandeling op. Ik wou dat ik me niet zo bang had laten maken, want ik heb helemaal niets van de behandeling gevoeld!”

Jeanien, 16 jaar
Borne

“Na een negatieve tandartservaring bij een andere tandarts ben ik erg bang geworden voor de tandarts. Bij Tandartspraktijk Werth namen ze uitgebreid de tijd voor mij en legden zij tijdens de wortelkanaalbehandeling precies uit wat ze gingen doen. Hierdoor voelde ik mij goed op mij gemak.”

Margreet, 44 jaar
Molenkamp (Borne)

“De zeurende pijn in mijn kies ging langzamerhand over in een heftige aanhoudende kiespijn. Door middel van een wortelkanaalbehandeling ben ik van mijn kiespijn af. De behandeling was tevens geheel pijnloos.”

Abel, 25 jaar
't Oldhof

Het behandelproces

Stap 1: Het openmaken van de tand of kies
Nadat de verdoving is toegediend, maakt de tandarts de tand of kies open. Door deze open te maken, kan de tandarts het ontstoken weefsel verwijderen.

Stap 2: Het reinigen van de kanalen

Vervolgens reinigen wij de kanalen van de tand of kies met vijltjes die hier speciaal voor bestemd zijn. Nadat de tand of kies uitgebreid is gereinigd, wordt deze schoongespoeld met een desinfecterend spoelmiddel.

Stap 3: Het vullen van de kanalen
Nadat de kanalen grondig zijn schoongemaakt, vult de tandarts de kanalen op met een vulling. Als de tand of kies te heftig is beschadigd door de ontsteking is een kroon noodzakelijk.

Stap 4: Het genezingsproces
Nadat de vullingen zijn geplaatst, dient de kies of tand te genezen. Gemiddeld heeft u na de behandeling vier tot vijf dagen last van de wortelkanaalbehandeling.

Stap 5: De nazorg

Wanneer de tand of kies vier tot vijf dagen na het behandelproces gevoelig is, kunt u pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol innemen om de pijn te verzachten. Na het innemen van deze pijnstillers dient de pijn dragelijk te zijn.

Contact

Heeft u vragen over een wortelkanaalbehandeling of wilt u meer informatie? Bel 074 266 0000 of stuur een e-mail naar info@tandartspraktijkwerth.nl.

Behandelingen

  • implantologie

  • tandarts voor kinderen

  • paradontologie

  • röntgenonderzoek

  • orthodontie

  • spoedbehandelingen

  • mondhygiëne

Back To Top