Ga naar hoofdinhoud
WIJ ZIJN WEER GEOPEND VOOR NIEUWE PATIËNTEN!

Afspraak maken - 074 266 00 00
Spoedgeval - 074 266 00 11
Tandarts Post Twente - 053 792 00 40

Hygiënemaatregelen

Volgens de WIP-richtlijn

Voor wat betreft de hygiënemaatregelen houden wij ons zo veel mogelijk aan de WIP-richtlijn. Dit zijn regels die door de Werkgroep Infectie Preventie zijn samengesteld. Meer informatie kunt u vinden op de website van de werkgroep (www.wip.nl).

Wij maken gebruik van de allernieuwste melag 31B autoclaaf. Deze heeft een zogenaamde vacuuminrichting, zodat ook holle instrumenten gesteriliseerd kunnen worden. Er wordt in onze praktijk een goed onderscheid gemaakt tussen vuil en schoon instrumentarium.

Verder wordt er met zoveel mogelijk disposables (eenmalig gebruik) gewerkt, afvoer hiervan vindt handsfree plaats. De twee röntgenmachines (waaronder een OPG) zijn geheel nieuw en volledig gedigitaliseerd, dat betekent dat met zeer geringe straling gewerkt wordt en dat alle röntgenfoto’s indien nodig digitaal verzonden kunnen worden naar de kaakchirurg, of natuurlijk de patiënt zelf.
De praktijk voldoet aan de huidige Kernenergiewet. En heeft documentatie voorhanden in het VGT stralingsportaal.

Zowel de medische en tandheelkundige anamnese als de periodieke update hiervan wordt gestructureerd afgenomen en als zodanig digitaal opgeslagen op de behandelkaart.

  • De tandartsen zijn in bezit van het stralingsdeskundigheid certificaat 5
  • De tandarts en het personeel zijn gevaccineerd tegen hepatitis B infectie.
  • Tandartspraktijk Werth voldoet aan alle wet- en regelgeving die gelden binnen de huidige mondzorg. Medische kwaliteit is inzichtelijk aan de hand van structuur, proces, uitkomst en transparantie.
Bekijk certificering
Back To Top