Ga naar hoofdinhoud
WIJ ZIJN WEER GEOPEND VOOR NIEUWE PATIËNTEN!

Afspraak maken - 074 266 00 00
Spoedgeval - 074 266 00 11
Tandarts Post Twente - 053 792 00 40

De voordelen van elektrisch poetsen

Om je gebit schoon te houden is het belangrijk dat je twee keer per dag je tanden poetst. Dat wist je vast al, maar wist je ook dat een elektrische tandenborstel daar geschikter voor is dan een ‘gewone’ tandenborstel? We zetten de voordelen van elektrisch poetsen voor je op een rij.

Cariës en tandplak

Een elektrische tandenborstel verwijdert twee keer zoveel tandplak als een gewone tandenborstel. Het helpt hiermee om veel voorkomende tandproblemen, zoals gaatjes, te voorkomen.

Groter bereik

Door de kleine, roterende kop heeft de elektrische tandenborstel een groter bereik dan je gewone tandenborstel. Hartstikke handig, want zo kom je ook op plekjes waar je anders niet bij komt. Achter je kiezen, tussen je kiezen: alles wordt meegenomen.

Makkelijker & comfortabeler

Met een elektrische tandenborstel is het poetsen van je tanden nóg gemakkelijker. Deze maakt namelijk automatisch al een poetsbeweging voor je, zodat je dit zelf niet hoeft te doen. Daarnaast zijn de handgrepen van een elektrische tandenborstel meer afgestemd op de vorm van jouw hand. Zo houd je hem prettiger en comfortabeler vast.

Ingebouwde timer

Poets jij altijd minimaal twee minuten? Mogelijk houd je dat niet eens bij. Goed nieuws: de meeste elektrische tandenborstels hebben tegenwoordig een ingebouwde timer en houden het dus voor jou bij! Na twee minuten pauzeert de pulsatie kort of klinkt er een geluidje, zodat je weet dat je voldoende tijd hebt gepoetst.

Vermindert tandvleesproblemen

Zeker voor de krachtige poetsers onder ons is dit een groot voordeel. Met een handtandenborstel kun je namelijk in je enthousiasme wel eens te hard poetsen, waardoor je tandvlees gaat irriteren. De meeste elektrische tandenborstels hebben een poetsdruksensor, waardoor ze stoppen met pulseren of een rood waarschuwingslicht laten zien wanneer je te hard drukt. Zo weet jij altijd wat de goede poetsdruk is. Het resultaat: minder tandvleesproblemen.
Voordelen genoeg! Mocht je graag nog meer willen weten over elektrisch poetsen, dan kun je ons altijd even bellen op 074 266 0000. We helpen je met plezier.

Back To Top