Ga naar hoofdinhoud
WIJ ZIJN WEER GEOPEND VOOR NIEUWE PATIËNTEN!

Afspraak maken - 074 266 00 00
Spoedgeval - 074 266 00 11
Tandarts Post Twente - 053 792 00 40

Gouden tand voor Bengaalse tijger

Wie dacht dat alleen stoere rappers gouden tanden hebben heeft het mis. Een Bengaalse tijger uit Duitsland genaamd Cara heeft nu ook een gouden kroon op haar hoektand gekregen om haar tand te repareren.

De zesjarige tijger van ruim 55 kg kan zo in het rijtje met Beyonce, Pharrell en Rihanna met haar edelmetalen gebit. De kroon was nodig omdat ze haar hoektand had gebroken terwijl ze op een speeltje kauwde.

Internationaal team

Een internationaal team van experts kwam naar Massweiler in West-Duitsland om Cara te helpen. In 2013 werd de tijger volgens nieuwsverslagen in beslag genomen van een privé-eigenaar, waarna ze werd ondergebracht in een opvangcentrum daar.

Twee procedures, maar tand lijkt af te breken

Om de tijgers gebit te repareren onderging ze eerst een ingewikkelde procedure bestaande uit twee onderdelen: een om haar beet te herstellen en een om ervoor te zorgen dat ze geen pijn meer had tijdens het eten. Tijdens dit proces vonden de tandartsen echter groeven in haar tand. Het zag ernaar uit dat de hoektand elk moment kon afbreken, en dit moest natuurlijk voorkomen worden.

Oplossing: gouden tand

Onlangs werd de permanente oplossing gevonden: een kroon voor op de hoektand. De tandartsen maakten een gipsafdruk van de tand om de kroon te kunnen maken. Daarna werd de hoektand schoongemaakt en geschuurd zodat de gouden kroon erop kon worden gecementeerd.

Weten hoe de procedure in zijn werk ging? Bekijk de video hieronder

Neem gerust contact op met Tandartspraktijk Werth via het telefoonnummer 074 266 0000 of vul het contactformulier in. Samen met jou kijken we naar de oorzaak en zoeken we naar een passende oplossing.

Back To Top