Ga naar hoofdinhoud
WIJ ZIJN WEER GEOPEND VOOR NIEUWE PATIËNTEN!

Afspraak maken - 074 266 00 00
Spoedgeval - 074 266 00 11
Tandarts Post Twente - 053 792 00 40

Keuzehulp: zo kies jij de tandpasta die het beste past bij jouw tanden

Tegenwoordig zijn er tientallen tandpastamerken met een grote variatie aan tandpasta’s. Tandpasta is er niet alleen om je gebit gezond en sterk te houden, maar ook om je tanden net iets witter te maken of om overgevoeligheid van je gebit tegen te gaan. Hoe kies jij tussen al die soorten de beste tandpasta voor jouw tanden?

Ga gevoelige tanden tegen

Als je tanden gevoelig zijn wanneer je iets warms of kouds eet, kan dit komen door teruggetrokken tandvlees waardoor tandhalzen bloot komen te liggen. Er zijn tandpasta’s die overgevoeligheid van tanden verminderen of tegengaan. Deze tandpasta legt een laagje over de blootliggende tandhals, waardoor de pijnlijke prikkels worden geremd. Blijf ook wanneer je gevoelige tanden verdwenen zijn, poetsen met de tandpasta voor gevoelige tanden. De kans is namelijk groot dat het pijnlijke gevoel terugkomt, als je begint te poetsen met een andere pasta.

Om tandvleesontsteking tegen te gaan

Ontstoken tandvlees is te behandelen en te voorkomen door het creëren van een goede mondhygiëne. Dit kan door het gebruik van flosdraad, tandenstokers en/of een tongschraper. Een goede tandpasta vormt de basis voor het voorkomen van tandvleesontstekingen. Kies een tandpasta voor gevoelig tandvlees, hier zitten namelijk antibacteriële middelen in. Let er wel op dat je deze pasta niet langdurig kunt gebruiken door de hoge concentratie antibacteriële middelen. Wil je toch een langere tijd tandpasta tegen tandvleesontsteking gebruiken? Kies dan voor tandpasta op natuurlijke basis met een lagere concentratie antibacteriële middelen.

Een stralend witte lach

Er komen steeds meer tandpasta’s op de markt die je tanden witter maken. Hoewel de meningen hierover verdeeld zijn, blijken sommige tandpasta’s wel degelijk te werken. De whitening tandpasta’s maken gebruik van verschillen technieken. Zo zijn er tandpasta’s die werken met blauwe lichtdeeltjes; zodra er licht op je tanden komt, lijken ze door de ‘blauwe’ kleur witter. Andere tandpasta’s gebruiken een soort van schuurmiddel, waardoor je de verkleuring als het ware van je tanden afpoetst. In deze tandpasta zit hydroxyapatite, wat zorgt voor het herstellen van de natuurlijke kleur van je tanden.

Voorkom tandsteen

Tandsteen is bijna niet te voorkomen, maar anti-tandsteentandpasta kan het aanmaken van tandsteen wel remmen waardoor er minder tandsteen ontstaat. Tandsteen is hard geworden tandplak, dat bestaat uit bacteriën die in je mond aanwezig zijn. Door te poetsen met tandpasta die tandsteen voorkomt, is de tandsteen die zich wel op je tanden weet te hechten, een stuk minder hard en daardoor gemakkelijk te verwijderen door een tandarts of mondhygiëniste.

Wil je graag meer informatie over de soorten tandpasta’s die er zijn of wil je graag weten welke tandpasta het beste bij jouw gebit past?  Neem gerust contact op met Tandartspraktijk Werth via het telefoonnummer 074 266 0000 of vul het contactformulier in. Samen met jou kijken we naar de oorzaak en zoeken we naar een passende oplossing.

Back To Top